Beveland Wonen zet BI op de kaart in Zeeland

De Zeeuwse corporatie Beveland Wonen gaat van start met datagedreven werken. De PowerBI-tool van CNS helpt de corporatie bij het opstellen van managementrapportages en het ontsluiten van data. Met meer inzicht in data en efficiënter werken als gevolg.

Beveland Wonen is met een bestand van ca. 11.000 woningen een van de grootste corporaties in Zeeland. Beveland Wonen kwam tot stand door een fusie van RWS partner in wonen en R&B Wonen, en werkt nauw samen met diverse andere Zeeuwse corporaties. Zo vond een gezamenlijke selectie plaats voor het ERP-systeem en is de inrichting van het systeem bij de corporaties onderling op elkaar afgestemd. Op deze manier is bijvoorbeeld personeel makkelijk uit te wisselen, zowel tijdelijk als bij doorstroom, omdat zij al bekend zijn met de systemen.

De samenwerking smaakt naar meer. Zo bestaat al langere tijd de wens om Business Intelligence te gaan gebruiken en meer datagedreven te worden. Beveland Wonen zet nu de eerste stappen op weg daarnaartoe. Lees meer over Beveland in de klantcase.