Woonwaard voegt waarde toe met CNS

In het begin van april heeft CNS woningcorporatie Woonwaard mogen begroeten als nieuwe klant. Feestelijkheden moeten nog even achterwege blijven door corona, maar de taart volgt, belooft Ilse van der Steen van CNS. Aan de kant van Woonwaard wordt ook verheugd gereageerd op de nieuwe samenwerking. ‘Door te werken met data willen wij zoveel mogelijk waarde toevoegen aan onze organisatiedoelstellingen.’

Woonwaard is de woningcorporatie in de regio Noord-Kennemerland. In de kop van Noord-Holland, rondom Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk, beheert Woonwaard ca. 15.000 huizen. Een huurder die zich inschrijft voor een sociale huurwoning, moet daar 7 jaar en 7 maanden op wachten. ‘Veel te lang’, zegt Sander Beukers, BI-regisseur van Woonwaard, die functioneel leiding geeft aan het datateam van de corporatie. ‘Als je je op je 18e inschrijft, ben je aan de beurt als je 26 bent. Onze missie is: “Iedereen een thuis, nu en in de toekomst”. Deze missie, die we hebben beschreven in ons ondernemingsplan, is heel herkenbaar en actueel voor de Nederlandse woningmarkt. Wij streven naar een passende woningvoorraad, dat is een van onze kernopgaven. Bieden we de woningen aan die de markt verwacht? We willen meer doorstroming bevorderen, zodat huurders in het huis wonen dat bij hen past. Ook bouwen we meer.’ Lees meer over Woonwaard in de klantcase.