Kick-off Business Insight bij Mercatus

Afgelopen week vond de kick-off plaats bij Mercatus voor de implementatie van Business Insight. Na een POC om te ervaren wat de toegevoegde waarde van het nieuwe rapportageplatform van CNS Mercatus zou bieden, is inzichtelijk gemaakt wat de impact op de huidige informatiebehoefte zou zijn bij de overgang.

Met Business Insight kan Mercatus een professionaliseringsslag maken in haar rapportages waarbij er optimaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die Power Bi biedt. Het nieuwe platform is heel laagdrempelig in gebruik en draait volledig in Azure, waarmee ook een efficiëntieslag wordt gemaakt in het beheer van de BI-omgeving.

De komende weken worden gebruikers meegenomen in de standaardmodellen en rapportages. Hierbij werken CNS en Mercatus nauw online samen om de rapportages voor de organisatie eigen te maken.

Mercatus verwacht met dit project haar datawarehouse naar een nieuwe verbeterde standaard te tillen. Informatievoorziening wordt beter geïntegreerd met andere applicaties zoals Empire en Office 365 en is daardoor beter beschikbaar. Met Business Insight kan de informatiebehoefte weer jarenlang optimaal ondersteund worden.