Flexibiliteit in eigen controles en checks op meerdere bronnen mogelijk

In de laatste versie van DQ Monitor is het mogelijk om een onbeperkt aantal eigen controles te bouwen doordat deze nu door klanten zelf kunnen worden beheerd. Ook kunnen andere bronnen worden gekoppeld binnen de eigen controles. Hierdoor is het mogelijk om, naast diverse cross-checks binnen het ERP systeem, ook controles te bouwen tussen verschillende systemen of met externe data. Dit geeft een extra dimensie aan het gebruik van DQ Monitor en uw datakwaliteit

DQ Monitor levert meerdere modules met vooraf geprepareerde controles op het ERP systeem (standaard controles). Dit zijn voornamelijk controles op stamgegevens, het vastgoed en huurders. Hier kan een woningcorporatie meteen mee aan de slag. Dit dekt al een belangrijk deel af van de te monitoren datakwaliteit.

Daarnaast is er transactionele data binnen het ERP. Dit zijn gegevens die worden gemaakt of getransformeerd tijdens het gebruik van een systeem. Voorbeelden zijn factuurdata, of onderhoudsdata. Met behulp van de eigen controles kan hier nu ook de datakwaliteit worden nagegaan en geborgd. Tenslotte kunnen er ook cross-checks tussen systemen worden gebouwd, doordat de eigen controles meerdere bronnen kunnen uitvragen. Dit geeft de mogelijkheid om uw interne data aan een extra validatie te onderwerpen, tussen interne systemen onderling of tussen een intern systeem en externe data. Bijvoorbeeld tussen ERP vastgoed data en BAG data.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die CNS biedt? Volg dan onze kennissessie op CorporatiePlein Online.