DWEX

DWEX 5.4 maakt maand- en kwartaalrapportages makkelijker

Versie 5.4 van DWEX maakt het samenstellen van periodieke rapportages zoals maand- en kwartaalrapporten eenvoudiger. Gebruikers van DWEX Viewer kunnen verklarende teksten invoeren en, wanneer de teksten definitief zijn, bij het rapport publiceren. Hierdoor wordt het proces van het verzamelen van de teksten sterk vereenvoudigd. De teksten kunnen vervolgens samen met de tabellen, grafieken en landkaarten naar Microsoft Word-formaat worden geëxporteerd. Met het gebruik van templates kan aan de rapporten meteen de juiste lay-out en indeling worden meegegeven. Na het exporteren kunnen de geëxporteerde documenten eventueel met de hand worden bewerkt om informatie die niet via het datawarehouse beschikbaar is toe te voegen.

Teksten bij rapporten

Verklarende teksten zijn vaak een belangrijk onderdeel van maand- en kwartaalrapportages. DWEX 5.4 ondersteunt daarom de invoer van teksten binnen DWEX Viewer, waarbij de gebruiker de cijfers, de vorige verklarende tekst en de te bewerken tekst bij elkaar kan zien. Bovendien is het mogelijk om de teksten eerst te bewerken en pas als deze klaar is te publiceren.

Export naar Word

Veel maand- of kwartaalrapportages bevatten informatie die (nog) niet rechtstreeks uit geautomatiseerde systemen te verkrijgen is. Daardoor kan het nodig zijn om de rapportages handmatig aan te passen voor publicatie. DWEX 5.4 geeft nu ook de mogelijkheid om naar Microsoft Word te exporteren. Daarmee kan de rapportage zo veel mogelijk worden geautomatiseerd, terwijl eventuele handmatige bewerkingen daarna in Microsoft Word kunnen worden aangebracht.

Overige verbeteringen

In DWEX 5.4 zijn verschillende verbeteringen aangebracht die het creëren en beheren van rapporten makkelijker maakt. Zo zijn er veel nieuwe mogelijkheden voor het definiëren van conditionele opmaak. Ook is er een nieuw venster beschikbaar dat de samenhang tussen de verschillende onderdelen van het rapport weergeeft.

DWEX versie 5.4 is per direct beschikbaar. Op het CNS klantenforum zijn video’s beschikbaar die alle nieuwe functies introduceren.