Vlnr: Henk Kerlien, Manager Algemene Zaken Bo-Ex, Feike Verweij, Business Consultant HC&H, Jan van Dijk, Commercieel Directeur CNS en Johan Klinkenberg, Directeur Bo-Ex

Bo-Ex kiest voor de BI-oplossing van CNS

De Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex heeft voor de invulling van haar managementrapportage gekozen voor de oplossingen van CNS. Bo-Ex wil garant staan voor goed wonen in een aantrekkelijke woon- en leefomgeving voor mensen die gezien hun inkomen of door andere omstandigheden minder kansrijk zijn op de woningmarkt. Bo-Ex heeft in de regio Utrecht bijna 9000 huurwoningen in bezit. Deze woningen liggen verspreid over de stad en zijn vrij divers in woningtype en prijsklasse.

Bo-Ex is bezig met een grondige modernisering van haar IT-systemen. Centraal daarin staat het selectietraject voor een nieuw ERP-systeem. “Het is verleidelijk om te kiezen voor de Business Intelligence-module die standaard bij een ERP-systeem geleverd wordt,” vertelt Feike Verweij van HC&H dat Bo-Ex ondersteunt bij de selectie in invoering van het nieuwe ERP. “Maar wij raden aan om ook andere producten in overweging te nemen. Een BI-systeem moet aansluiten bij meerdere applicaties dan alleen het ERP. Bovendien leveren gespecialiseerde BI-oplossingen vaak veel bredere functionaliteit met meer diepgang.”

Het applicatielandschap van Bo-Ex vertoont een flink aantal systemen van meerdere leveranciers. Deze verscheidenheid aan systemen maakt het noodzakelijk om de rapportage-omgeving met diverse producten te integreren. Een dergelijk divers en veranderend applicatielandschap vereist een brede functionaliteit en flexibiliteit van de rapportage-omgeving.

“Het was ons al snel duidelijk dat CNS de beste oplossing kon leveren. En dat komt niet alleen door de functionaliteit en de integratiemogelijkheden van het product.”, stelt Henk Kerlien, Manager Algemene Zaken bij Bo-Ex. “Voor ons is de kennis en kunde die CNS meebrengt net zo belangrijk. CNS kan ons echt helpen om als organisatie stappen te maken in het gebruik van informatie om beter en sneller beslissingen te nemen.”

Bo-Ex wil het datawarehouse zo snel mogelijk na de invoering van het nieuwe ERP-systeem breed inzetten. Daarom heeft Bo-Ex naast de ontsluiting van het nieuwe ERP-systeem ook de integratie met WoningNet aangeschaft. Ook heeft Bo-Ex het nieuwe product dViZie voor de ondersteuning van de oplevering van de CorpoData dVi in het contract meegenomen.