DWEX

DWEX versie 5 beschikbaar

DataWarehouse Explorer (DWEX) versie 5 is vanaf nu beschikbaar. DWEX 5 is een volledig nieuwe versie van CNS’ eigen analyse- en rapportage-tool. Met DWEX 5 wordt het eenvoudig om meer medewerkers inzicht te geven in de bedrijfsinformatie.

Meest in het oog springend is de mogelijkheid om geheel zonder programmeren dashboards samen te stellen met informatie uit verschillende invalshoeken. Via deze dashboards krijgen medewerkers overzichtelijke informatie op een herkenbare manier aangeboden.

De ontwerpers van dashboards slepen grafieken en tabellen op de juiste plek en koppelen er informatie aan. Het samenstellen van dashboards vereist zeer beperkte technische kennis, zodat dit werk dicht bij de gebruikers kan worden neergelegd. Dashboards sluiten hierdoor beter aan bij de gebruikerswensen en kunnen sneller worden aangepast aan veranderingen. Dit leidt tot een beter inzicht in de bedrijfsvoering en meer gefundeerde beslissingen.

De verregaande integratie met Microsoft SharePoint en een nieuwe, interactieve webclient maken het eenvoudig om DWEX binnen een organisatie uit te rollen. Voor het gebruik van dashboards is geen installatie op de PC nodig terwijl er geen concessies zijn gedaan aan de gebruiksvriendelijkheid van de DWEX Viewer.

De integratie met SharePoint geeft de mogelijkheid om DWEX rapporten en dashboards samen met andere content aan te bieden. Daarnaast biedt SharePoint vele mogelijkheden voor o.a. gebruikersbeheer, versiebeheer en zoeken. Aangezien DWEX ook de gratis versies van SharePoint ondersteunt, zijn er geen extra investeringen in Microsoft licenties nodig.

Zie voor een volledig overzicht van de nieuwe functies in DataWarehouse Explorer 5 http://cns.nl/producten/rapportage-en-analyse/.